Lun efterårssalat med råstegte kartofler

 

Lun efterårssalat med råstegte kartofler

Til 4 personer

500 g faste kartofler, f.eks. Antonia
3 spsk olivenolie
300 g grønkål
250 g svampe
1 rødløg
1 radicchio
2-3 tsk sherryeddike
salt og sort peber

1. Vask kartoflerne og dup dem tørre. Skær dem i tern på ca. 1x1 cm. Varm en nonstick pande op med olivenolie og steg kartoflerne her i ved medium varme. Vend dem rundt jævnligt og steg dem indtil de er gyldne og sprøde - ca. 10 min. Krydr med salt og peber og lad dem dryppe lidt af på et par stykker køkkenrulle. Imens klargøres grønkålen. Vask den og rib den for stilkene. Riv store blade i mindre stykker. Skær svampene i skiver og snit rødløg i tynde både. Radicchio skæres i strimler. 

2. Når kartoflerne er færdige og taget af panden kommes svampene i den samme pande. Tilsæt evt. mere olie, hvis panden er helt tør. Svits svampene ved høj varme et par minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt så rødløg og grønkål og vend det ganske kort rundt. Det skal ikke stege mere end 1 minut. 

3. Tag grøntsagerne af panden og kom dem over i en skål sammen med den snittede radicchio og de stegte kartofler. Dryp sherryeddike over og smag evt. til med salt og peber. Det er ikke nødvendigt med mere olie. 

Tip: Du kan gøre salaten endnu mere fyldig med lidt stegt bacon eller pancetta. Eller prøv med et pocheret æg i midten af hver portion. 

Del på Facebook