Fransk kartoffelstuvning
Fransk kartoffelstuvning

Til 4 personer.

Forberedelsestid:
20 min.

Tilberedningstid:
50 min.

Ingredienser:
500 g små nye kartofler
en kvist frisk mynte
250 g tomater
45 g smør
1 fed hvidløg, presset
1 tsk tomatpure
1 tsk paprika
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
2 spsk piskefløde

 

Sådan gør du:

  1. Kartoflerne skrabes og lægges i en stor gryde saltet vand. Læg myntekvisten ved og lad kartoflerne simre i 10 min. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til side

  2. Tomaterne skæres midt over. Kernerne tages omhyggeligt ud med en teske. Tomat kødet hakkes groft og stilles til side.

  3. Smelt 15 g af smørreti en mellemstor gryde. Tilsæt tomatkødet, hvidløg, tomatpure og paprika, og lad det stege ved svag varme i 5 min. Blandingen hældes igennem en si og stille til side.

    Ovnen forvarmes til 180 grader

  4. Det resterende smør smeltes ved lav varme i en tykbundet gryde. Melet drysses i gryden og steger med i 1-2 min. uden at brune. Rør grundigt i blandingen med en trægrydeske.

  5. Tilsæt nu langsomt mælken under kraftig piskning.

    Bliv ved med at at piske, til saucen kommer i kog. Lad den simre ved svag varme i 3-4 min. til den har en passende cremet konsistens. Hvis saucen har fået klumper, kan den hældes igennem en si og varmes op igen i en ren gryde. Smag saucen til med salt og peber og rør tomatblandingen i sammen med piskefløden.

  6. Kom nu kartoflerne i saucen og rør stuvningen godt igennem, så alle kartoflerne er dækket af saucen. Stuvningen hældes over i et ildfast fad. Dæk fadet til med folie og stil det i ovnen i 20 min. til kartoflerne føles møre, når det stikkes i dem med en skarp kniv.

 

Del på Facebook