Kartoffelpizza

Ingredienser (1 pizza):


En portion pizzadej
2 store kartofler
125 g. frisk mozzarella
Tørret rosmarin
Friskkværnet salt og peber

Desuden:
Lidt basilikumspesto
Lidt jomfru oliven olie
Frisk basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Ovnen forvarmes til 250 grader varmluft. Hvis du har en pizzasten så kom den i ovnen, og hvis ikke, så lad en bageplade stå i ovnen mens den varmer op. 
  2. Dejen rulles ud og lægges over på et stykke bagepapir. Lad dejen hvile på bagepapiret i 10-15 minutter, mens tilbehøret forberedes.
  3. Skræl kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver - gøres lettest på et mandolinjern. Læg de skiveskårne kartofler på pizzaen og drys med rosmarin, salt og peber.
  4. Hæld væsken fra den friske mozzarella og skær den i tynde skiver. Pynt pizzaen med den friske mozzarella og dryp lidt pesto og olivenolie på pizzaen.
  5. Kom pizzaen (med bagepapir) over på den varme pizzasten/eller varme bageplade. 
  6. Bag pizzaen ved 250 grader i 7-10 minutter til pizzaen er sprød og gylden. 
  7. Pynt med frisk basilikum og server straks.
  8. Velbekomme. 
Del på Facebook