Ingredienser (2 pers.):
2 skiver kalveskank
2 store løg
2 store persillerødder
3 gulerødder
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 stor dåse tomatpure
2,5 dl. kalvefond
1 dl. rødvin
1 spsk. rørsukker
2 spsk. rød balsamico
1 spsk. rørsukker
2 spsk. rød balsamico
0,5 glas perleløg
Salt og peber
Tilbehør:
500 g. kartofler
1 spsk. smør
1,5 dl. mælk
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Rids siderne på kalveskanken (hvis de ikke er det allerede), således at den seje hinde brydes et par stedet - så krøller kødet sig ikke sammen under tilberedningen.
- Brun kalveskankene godt på alle sider i lidt opvarmet olivenolie. Krydr dem med salt og peber og læg dem i slowcookeren eller stegesoen.
- Hæld de hakkede tomater, tomatpuréen, kalvefonden, sukker og balsamico ved.
- Gulerødder og persillerødder skrælles og skæres i mundrette stykker. Løgene pilles og skæres i strimler. Hvidløget pilles og hakkes fint.
- Kom grøntsagerne i slowcookeren til kalveskankerne.
- Indstil slowcookeren til "High" og sæt timeren på 5-6 timer. (Hvis du bruger stegeso så kom låg på og sæt den i ovnen ved 150 grader i 5 timer).
- Når der er en halv time tilbage af tilberedningstiden kommes de friske perleløg i slowcookeren.
- Hvis saucen er lige tynd nok, så jævn evt. med lidt meljævning.
- Mos: Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og lad dem koge indtil møre - 20-30 minutter efter størrelse. Hæld vandet fra og tilsæt en klat et smør. Mos kartoflerne godt og hæld så mælken i lidt ad gangen mens du pisker med elpisker til mosen er luftig og har en fløjlsblød konsistens. Krydr med salt og peber.
- Anret det hele på en tallerken og server straks