Ingredienser (ca. 20 mellemstore kugler)
1/2 portion kartoffelmos (svarer til mos af 500 g. kartofler)
1 pk. bacon i skiver
2 forårsløg
250 g. revet cheddarost
3 spsk. hvedemel
3 spsk. rasp
Salt og peber
Desuden:
1-2 sammenpiskede æg
2-3 dl. rasp
1 liter fritureolie
Note: Hvis din kartoffelmos er meget våd kan det ske, at det er nødvendigt at tilsætte mere mel og/eller rasp. Kartoffelmosen skal være fast nok til at forme (med vandfugtede hænder, så det ikke hænger fast), men heller ikke får hård/tør i konsistensen - så bliver det færdige resultat nemlig derefter.
Fremgangsmåde:
Kom kartoffelmosen i en skål.
Skær baconen i mindre stykker og sprødsteg den på en pande. Vend den sprødstegte bacon i kartoffelmosen.
Pil og skyld forårsløgene og hak dem fint. Kom forårsløgene i skålen til kartoffelmos og tilsæt revet cheddar, hvedemel, rasp, salt og peber.
Bland det hele godt sammen og tril mosen til kugler (fugt evt. hænderne med vand, så mosen ikke hænger fast). Tilsæt evt. mere mel/rasp, såfremt kartoffelmosen ikke er fast nok til at forme til kugler.
Dyp kartoffelkuglerne i den sammenpiskede æg og vend dem derefter i rasp.
Dybsteg kuglerne i den varme olie til de er gyldne og sprøde.
Lad de dybstegte kartoffelkugler køle af på et stykke fedtsugende papir inden servering.
Velbekomme.
Note: Kuglerne kan laves nogle timer i forvejen og så blot varmes i ovnen inden servering :)
Opskrift leveret af: www.godmadogsodesager.blogspot.dk
Del på Facebook