Stegt Brissel m/tilbehør

Stegt Brissel med sprødt kartoffelskind og med kartoffelindmad musselin, syltet rødløg, rødbede crudite!

 

2 pers.

140 gr. Kalvebrisler

1 stk rødbede

1 stk rødløg

200-250 gr. Danske Lammefjordskartofler

1 bdt. Timian

4 fed hvidløg

 

Start med at sætte kalvebrislerne i vand, så de bliver udvandede. De har bedst af at ligge et døgn! Ellers ihvertfald 4 timer!

Kog en syltelage op med peberkorn og laurbærblade.

Skær top og bund af rødløg og skær dem i små både. Hæld derefter den varme syltelage over, og lad det trække i min. 4 timer.

Tag kartoflerne, skyl dem godt og skrub dem med en køkkensvamp. Dog ikke for hårdt, da skrællen skal bruges!

Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lad dem køle helt af, brug en lille ske (eller et Parisiennejern) til at udhule dem med. Gem indmaden til musselin.

Tag skallen og bag dem i ovnen, ved 200 grader, med salt, peber og lidt olie, til de er helt sprøde!

Til musselin koges 200-250 gr. Kartofler helt møre, blend dem derefter med smør og lidt oliven olie og smag til.

Rødbederne skrælles og skæres helt tyndt på et mandolinjern (eller  evt. med en tyndskræller) og lægges i vand med is og en skive citron.

 

Del på Facebook