Grøn kartoffelsalat m/jordbær

Ingredienser (4 pers)

 

100 g. nye små kartofler
2-3 spsk. basilikumspesto
200 g. grønne asparges
100 g. frosne edamamebønner
100 g. jordbær
100 g. tomat
1/2 agurk
1 moden avocado
1 salat hoved; gerne Lollo Rosa
Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skrub (eller skræl) kartoflerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne møre 5-7 minutter alt efter størrelse. Sluk for blusset og lad kartoflerne trække i kogevandet i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og del kartoflerne på midten. 
  2. Kom pestoen ned til de lune kogte kartofler og vend rundt. Krydr kartoflerne med friskkværnet salt og peber.
  3. Knæk de træde ender af de grønne asparges. Skær dem i mindre snitter på skrå. Kom aspargessnitterne i en skål sammen med de frosne edamamebønner og hæld kogende vand over. Lad asparges og bønner trække i 3-5 minutter. Hæld vandet fra og krydr med friskkværnet salt.
  4. Skyld og nip jordbærrene og skær dem i skiver.
  5. Skyld tomaterne og del dem i kvarte.
  6. Skyld agurken og skær den i mundrette bidder. Jeg har brugt min kartoffelskræller til at skrælle lange strimler. 
  7. Fjern skrællen og stenen fra avocadoen og skær den i tern.
  8. Skyld salaten og slyng den tør. Skær eller riv den i mundrette stykker og anret den på et fad.
  9. Anret de resterende ingredienser på salaten og servér med et godt stykke kød.
  10. Velbekomme!
Del på Facebook