Ingredienser (4 pers)
100 g. nye små kartofler
2-3 spsk. basilikumspesto
200 g. grønne asparges
100 g. frosne edamamebønner
100 g. jordbær
100 g. tomat
1/2 agurk
1 moden avocado
1 salat hoved; gerne Lollo Rosa
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
- Skrub (eller skræl) kartoflerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne møre 5-7 minutter alt efter størrelse. Sluk for blusset og lad kartoflerne trække i kogevandet i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og del kartoflerne på midten.
- Kom pestoen ned til de lune kogte kartofler og vend rundt. Krydr kartoflerne med friskkværnet salt og peber.
- Knæk de træde ender af de grønne asparges. Skær dem i mindre snitter på skrå. Kom aspargessnitterne i en skål sammen med de frosne edamamebønner og hæld kogende vand over. Lad asparges og bønner trække i 3-5 minutter. Hæld vandet fra og krydr med friskkværnet salt.
- Skyld og nip jordbærrene og skær dem i skiver.
- Skyld tomaterne og del dem i kvarte.
- Skyld agurken og skær den i mundrette bidder. Jeg har brugt min kartoffelskræller til at skrælle lange strimler.
- Fjern skrællen og stenen fra avocadoen og skær den i tern.
- Skyld salaten og slyng den tør. Skær eller riv den i mundrette stykker og anret den på et fad.
- Anret de resterende ingredienser på salaten og servér med et godt stykke kød.
- Velbekomme!