Kartoffelvaffel
Ingredienser:
- 500 g. skrællede kartofler
- 1 kvist timian
- 4 spsk. Hvedemel
- 1,5 dl. skyr
- 2 æg
- 3 spsk. æggeblomme fra flaske
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- Peber
Sådan gør du:
Kog kartoflerne helt møre i usaltet vand med timian, dræn dem og stød dem til mos.
Rør hvedemel, bagepulver og skyr i den varme puré, og rør så æg i. Smag til med salt og peber. Bages i et vaffeljern.
Vaflerne lunes igen i ovnen, umiddelbart før servering.
Prøv dem med nødde-kartoffelcreme!
Nødde-kartoffelcreme:
Ingredienser:
- 200 g. hasselnødder
- 200 g. kartoffel
- ½ dl. Olie
- 1 dl. skyr
- Hvidløg, krydderier og krydderurter efter humør
Sådan gør du:
Kog kartoflerne op, og pil dem. Rist hasselnødderne i ovn.
Blend kartofler og hasselnødder, samt resten af ingredienserne, i en foodprocessor til cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Tilsæt krydderier efter smag og humør
Del på Facebook