Jordbærtærte med chokoladeganache

Jordbærtærte med chokoladeganache
8 stykker kage

Dej
250 g hvedemel
125 g koldt smør
2 spsk flormelis
1 æggeblomme + lidt vand

Ganache
2½ dl piskefløde
250 g mørk chokolade
40 g smør

1-2 bakker jordbær, evt. lidt flormelis

1. Jeg laver altid mørdej i min foodprocessor: kom mel og flormelis i foodprocessoren og tilsæt smør i store tern. Kør det sammen i maskinen til det ligner grov rasp og brug æggeblommen og lidt koldt vand til at samle dejen med. Alternativt smuldrer du bare smørret ud i mel og flormelis med fingrene. Saml dejen til en rund, flad disk, pak den ind i plastikfolie og lad den stå og hvile i køleskabet i 30 minutter.

2. Til chokoladeganache varmes fløden op til kogepunktet. Bræk imens chokoladen i stykker og kom den i en skål, der kan tåle varme. Del smørret i tern og kom i skålen og hæld den varme fløde over. Lad det stå fem minutter mens chokoladen smelter og rør det så sammen til en glat chokoladecreme. Efterhånden som blandingen køler af, stivner ganachen. Lad den stå og køle, mens du forbager tærtebunden.

3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel, der passer til en tærteform på omkring 23 cm diameter. Kom dejen i formen og trim kanterne. Jeg bruger en metalform med løs bund, så kagen er nem at få ud. Kom et lag bagepapir over dejen og fyld det med bagekugler eller tørrede bønner (jeg bruger nogle bønner, som jeg kun bruger til blindbagning og gemmer efter hver brug). Bønnerne eller kuglerne holder dejen nede, mens den blindbages, dvs. bages uden fyld. Bag bunden i ca. 25 min til den er flot og gylden. Tag den ud og lad den køle helt af.

4. Hæld den tyktflydende chokoladeganache i tærtebunden, dæk med folie og lad tærten køle helt af i køleskabet. Ganachen bliver helt fast, når den er kold. Inden servering pyntes kagen med jordbær i skiver eller i halve. Drys evt. med flormelis.

Del på Facebook