Kartoffelsalat med grillede asparges og kylling
Kartoffelsalat med grillede asparges og kylling

4 personer

700 g kogte kartofler (jeg brugte sorten Solist, der var dejlig fast uden at være voks-agtig)
1 bundt hvide asparges
Olie, f.eks. raps- eller solsikke
lidt salt
2 hjertesalat, plukket i mindre stykker
4 kyllingebryster

Dressing
1 god håndfuld basilikum
1 god håndfuld estragon
2 dl creme fraiche 18%
3 ansjosfileter
2 tsk dijonsennep
revet skal af ½ økocitron
1 spsk citronsaft eller lys eddike
sort peber og salt

 

Sådan gør du:

  1. Skær de kogte kartofler i skiver og kom dem i en stor salatskål. Brug en tyndskræller til at skrælle aspargeserne. Jeg lægger dem ned på et skærebræt imens, så knækker de ikke. Skær bunden af og kassér. Gnid aspargeserne ind i ca. 1 spsk olie og varm en grillpande (eller en grill) op til den er meget varm. Kom asparges på og grill dem 3-5 min pr. side, afhængig af størrelse. Tag dem af grillen og lad dem ligge og køle lidt af på en tallerken.
     
  2. Giv imens kyllingebrysterne salt og peber, gnid dem med lidt olie og steg eller grill dem, 6-7 min pr. side. Lad kødet hvile 5 minutter på en tallerken.
     
  3. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender eller foodprocessor og kør det sammen til en cremet, grøn dressing. Smag til om der mangler salt eller syrlighed og juster evt. med lidt ekstra citronsaft eller eddike.
     
  4. Kom den plukkede salat i skålen med kartoflerne, del de grillede asparges i mindre stykker og vend det hele sammen med dressingen. Anret med kyllingen ovenpå og pynt evt. med lidt krydderurter.

 

Del på Facebook