4 personer
700 g kogte kartofler (jeg brugte sorten Solist, der var dejlig fast uden at være voks-agtig)
1 bundt hvide asparges
Olie, f.eks. raps- eller solsikke
lidt salt
2 hjertesalat, plukket i mindre stykker
4 kyllingebryster
Dressing
1 god håndfuld basilikum
1 god håndfuld estragon
2 dl creme fraiche 18%
3 ansjosfileter
2 tsk dijonsennep
revet skal af ½ økocitron
1 spsk citronsaft eller lys eddike
sort peber og salt
Sådan gør du:
- Skær de kogte kartofler i skiver og kom dem i en stor salatskål. Brug en tyndskræller til at skrælle aspargeserne. Jeg lægger dem ned på et skærebræt imens, så knækker de ikke. Skær bunden af og kassér. Gnid aspargeserne ind i ca. 1 spsk olie og varm en grillpande (eller en grill) op til den er meget varm. Kom asparges på og grill dem 3-5 min pr. side, afhængig af størrelse. Tag dem af grillen og lad dem ligge og køle lidt af på en tallerken.
- Giv imens kyllingebrysterne salt og peber, gnid dem med lidt olie og steg eller grill dem, 6-7 min pr. side. Lad kødet hvile 5 minutter på en tallerken.
- Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender eller foodprocessor og kør det sammen til en cremet, grøn dressing. Smag til om der mangler salt eller syrlighed og juster evt. med lidt ekstra citronsaft eller eddike.
- Kom den plukkede salat i skålen med kartoflerne, del de grillede asparges i mindre stykker og vend det hele sammen med dressingen. Anret med kyllingen ovenpå og pynt evt. med lidt krydderurter.
Del på Facebook