10 g gær
5 dl vand
175 g durummel
400 g hvedemel
1,5 tsk sukker
1,5 tsk salt
1,5 tsk olivenolie
Topping:
5 spsk olivenolie
1 rødløg
200 g kartofler
5 kviste rosmarin
2 tsk salt
Rør gæren ud i vandet og tilsæt durummel, hvedemel, sukker, salt og olivenolie. Rør det godt sammen til en ensartet dej.
Lad dejen stå og hvile tildækket på køkkenbordet i 30 minutter. Kom den herefter over i en lufttæt beholder. Sæt den i køleskabet, og lad den koldhæve i 12-18 timer.
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 minutter. Beklæd en bradepande (ca. 25x40 cm) med bagepapir. Smør bagepapiret med ca. 1/2 spsk af olivenolien.
Kom dejen op i bradepanden, og stræk den forsigtigt ud, til den fylder hele bradepanden. Lad dejen hvile, imens du forbereder fyldet.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Pil rødløget, og snit det i tynde skiver. Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær også disse i tynde skiver. Kom begge dele op i en skål. Hak rosmarin fint, og kom det i skålen sammen med salt. Tilsæt 4 spsk olivenolie, og vend det hele godt rundt.
Hæld den sidste 1/2 spsk olivenolie ud over focaccia-dejen, og tryk huller i dejen med fingrene, så olivenolien trænger ned i hullerne. Det er nemmest at gøre, hvis du fugter fingrene i vand, så dejen ikke hænger ved.
Fordel kartofler og rødløg ovenpå dejen. Er der rosmarinolie tilbage i skålen, kan du hælde det over focacciaen.
Sæt brødet i ovnen, og bag det i 30-35 minutter, til kartoflerne er gyldne på toppen, og brødet er færdigbagt.
Opskriften er fra Simon Glue
Følg nedenstående link for flere kartoffelopskrifter:
https://www.webopskrifter.dk/kategorier/kartofler-i-ovn-10294/
Del på Facebook