Ingredienser (10 stk.):
10 kartofler i nogenlunde ens størrelse
50 g. smør
Lidt timian
Salt og peber
Desuden:
100 g. revet cheddarost
1-2 dl. cremefraiche
2 forårsløg
5 skiver bacon
Fremgangsmåde:
- Skrub kartoflerne grundigt (skræl dem hvis nødvendigt). Skær tynde skiver 2/3 ned i kartoflen. Et trick er, at ligge kartoflen mellem to grydeskeer eller lignende når man skal skære dem, således at grydeskeerne forhindre, at man får snittet kartoflen helt igennem. Stil de snittede kartofler i et ildfast fad.
- Smelt smøret i en kasserolle. Tilsæt salt, peber og timian. Pensl den smeltede smør på kartoflerne. Giv dem gerne et godt lag.
- Bag kartoflerne ved 200 grader i 50 minutter.
- Tag kartoflerne ud af ovnen og drys godt med revet cheddar - stop det ned i mellem rillerne, hvis det er muligt. Bag kartoflerne i yderligere 10 minutter.
- Imens steges baconen sprødt på en pande. Skær de sprøde baconskicer mindre stykker og sæt til side.
- Pil forårsløgene og skyld dem grundigt. Skær dem i tynde skiver på skrå og sæt til side.
- Tag de gyldne kartofler ud af ovnen og top med en skefuld cremefraiche, sprødstegt bacon og snittede forårsløg.
- Krydr med salt og peber.
- Velbekomme.