Ingredienser (1 pizza):
En portion pizzadej
2 store kartofler
125 g. mozzarella i kugler
Tørret rosmarin
Friskkværnet salt og peber
Desuden:
Lidt basilikumspesto
Lidt oliven olie
Frisk basilikum
Fremgangsmåde:
- Ovnen forvarmes til 250 grader varmluft. Hvis du har en pizzasten så kom den i ovnen, og hvis ikke, så lad en bageplade stå i ovnen mens den varmer op.
- Dejen rulles ud og lægges over på et stykke bagepapir. Lad dejen hvile på bagepapiret i 10-15 minutter, mens tilbehøret forberedes.
- Skræl kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver - gøres lettest på et mandolinjern. Læg de skiveskårne kartofler på pizzaen og drys med rosmarin, salt og peber.
- Hæld væsken fra den friske mozzarella og skær den i tynde skiver. Pynt pizzaen med den friske mozzarella og dryp lidt pesto og olivenolie på pizzaen.
- Kom pizzaen (med bagepapir) over på den varme pizzasten/eller varme bageplade.
- Bag pizzaen ved 250 grader i 7-10 minutter til pizzaen er sprød og gylden.
- Pynt med frisk basilikum og server straks.
- Velbekomme.