Ingredienser:
4 bagekartofler
1 fennikel
3 vagtel æg
100 g sej filet
2 dl. sødmælk
250 gr. smør
½ bdt dild
2 skiver rugbrød
1 citron
Fremgangsmåde:
1. Kartoflerne vaskes. Fennikel vaskes og toppen skæres af.
2. Kartoflerne smøres i olie og bages med skræl i ca. 60 min v. 175 grader - (til de er møre)
3. Sejfilet ordnes og skæres i tern.
4. Fennikel skæres i kvarte.
5. Kartoflen deles på langs og indmad tages ud, røres til en grov mos med smeltet smør og sødmælk.
6. Mosen tilsættes mundrette stykker af sej filet og fint hakket fennikel.
7. Massen kommes tilbage i kartoffelskallen og bages videre til en gylden overflade.
8. Rugbrød smuldres til crumble på en bageplade, drysses med salt og olie, bages ved 160 grader i 15 min til det er sprødt.
9. Vagtelæg pocheres i en gryde med vand og lidt eddike i max 2 min.
10. De kvarte fennikel steges gyldne på panden i olie og smør til de er let karamelliserede!
11. Vinaigrette af brunet smør. citronsaft, delte citronfileter, finthakket dild og finthakket skalotteløg.
Det hele anrettes på en tallerken
Velbekommen!
Del på Facebook