Karens kartoffelsuppe

4 personer

 

1 pose bagekartofler fra Storøhage

1 spsk olivenolie

1 l vand

1 spsk herbamare bouillon  

250 ml madlavningsfløde 18%

 

TILBEHØR

1-2 pk bacon

 

Nogle skiver daggammelt hvidt brød, fx surdejsbrød

Olivenolie

Salt

 

Kartoflerne skrælles (evt.) og skæres i tern. Svitses i en tykbundet gryde i olivenolie i ca. 5 min. Hæld vand over og tilsæt bouillon. Lad det simre i ca. en halv time. Blendes i gryden med en stavblender, herefter tilsættes fløde og suppen varmes igennem.

 

Bacon skæres i tern og svitses på en pande, kan evt. tørre lidt på et stykke køkkenrulle inden servering.

 

Brød skæres i tern og steges som croutoner på panden, til de er sprøde. Drys salt over.

 

Servér suppen varm med bacon og brødcroutoner til.

Del på Facebook