Rosmarin-kartoffelkage

4 pers.

 

Ingredienser til bunden:

 

7,50 æggeblommer

100 gr. Sukker

0,50 tsk bagepulver

187,5 gr. Mel

10 store æggehvider

 

Æggeblommer og sukker piskes til en tyk snaps.

Mel og bagepulver blandes, sigtes og blandes derefter i ”snapsen”

Fordel dejen på en plade , jævnt, så der, når kagen er bagt kan stikkes 4 bunde ud!

Bag ved 190 grader til den er gylden (ca. 12-14 minutter)

 

Kartoffel:

2 kartofler af medium størrelse

1 citron

1 gryde med vand

 

Kartoflerne skrælles. Citronen skæres i både. Koges sammen UDEN salt, til kartoflen er al dente.

Kartoflerne køles ned og presses gennem en kartoffelpresser!

 

Rosmarincreme:

1/4 liter fløde

½ liter creme fraiche 38%

2 bdt. Rosmarin (undtagen 3 stilke)

150 gr. Hvid chokolade

 

Fløden koges med rosmarinen. Creme Fraiche piskes stiv på køkkenmaskine. Den hvide chokolade smeltes over vandbad. Fløden køles ned – sigtes derefter. Fløden piskes nu til en let skum – vendes sammen med den piskede creme fraiche.

Smages til med den smeltede, hvide chokolade.

 

Rosmarinsalt/sukker

3 stilke rosmarin

Sukker

Salt

 

Sukker og halvdelen af rosmarinen blendes sammen. Samme proces med resten af rosmarinen og saltet.

 

Saltkarameltuilles

Sukker

Rosmarinsalt

 

Lad sukkeret karamellisere og tilføj derefter rosmarinsaltet.

Sæt på køl, og efter afkøling, knæk ud i fine tuilles. Pynt med disse, (se billede).

 

Anretning

Bunden stikkes ud med en madring. I madringen placeres bunden, derpå sprøjtes 1 cm creme i. Derefter kommes den knuste kartoffel i, og mases let, til sidst sprøjtes cremen i igen (ca. 3 cm).

Pyntes med saltkarameltuilles og rosmarinsukker.

 

Velbekomme

 

Del på Facebook