4 pers.
Ingredienser til bunden:
7,50 æggeblommer
100 gr. Sukker
0,50 tsk bagepulver
187,5 gr. Mel
10 store æggehvider
Æggeblommer og sukker piskes til en tyk snaps.
Mel og bagepulver blandes, sigtes og blandes derefter i ”snapsen”
Fordel dejen på en plade , jævnt, så der, når kagen er bagt kan stikkes 4 bunde ud!
Bag ved 190 grader til den er gylden (ca. 12-14 minutter)
Kartoffel:
2 kartofler af medium størrelse
1 citron
1 gryde med vand
Kartoflerne skrælles. Citronen skæres i både. Koges sammen UDEN salt, til kartoflen er al dente.
Kartoflerne køles ned og presses gennem en kartoffelpresser!
Rosmarincreme:
1/4 liter fløde
½ liter creme fraiche 38%
2 bdt. Rosmarin (undtagen 3 stilke)
150 gr. Hvid chokolade
Fløden koges med rosmarinen. Creme Fraiche piskes stiv på køkkenmaskine. Den hvide chokolade smeltes over vandbad. Fløden køles ned – sigtes derefter. Fløden piskes nu til en let skum – vendes sammen med den piskede creme fraiche.
Smages til med den smeltede, hvide chokolade.
Rosmarinsalt/sukker
3 stilke rosmarin
Sukker
Salt
Sukker og halvdelen af rosmarinen blendes sammen. Samme proces med resten af rosmarinen og saltet.
Saltkarameltuilles
Sukker
Rosmarinsalt
Lad sukkeret karamellisere og tilføj derefter rosmarinsaltet.
Sæt på køl, og efter afkøling, knæk ud i fine tuilles. Pynt med disse, (se billede).
Anretning
Bunden stikkes ud med en madring. I madringen placeres bunden, derpå sprøjtes 1 cm creme i. Derefter kommes den knuste kartoffel i, og mases let, til sidst sprøjtes cremen i igen (ca. 3 cm).
Pyntes med saltkarameltuilles og rosmarinsukker.
Velbekomme
Del på Facebook