Porre-kartoffelgratin

Porre-Kartoffelgratin med valnødder

 

75 g smør

500 g skrællede faste kartofler

1 fed hvidløg

1 dl fløde

1 ¾ dl sødmælk

200 g renset porre

50 g valnødder

8 hele nelliker

¼ kanelstang

10 hele allehåndefrø

¼ tsk. Muskatnød

100 g tør ost (fx Vesterhavs eller parmesan)

Salt og peber

 

Sådan gør du:

Smør et ildfast fad med lidt af smørret.

Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Mos hvidløget i en morter med lidt slat. Kom det og resten af smørret, kartoflerne, fløde og mælk op i en gryde og bring det i kog. Krydr med salt og peber og kog det hele i 5 min.

Skær imens porren i 1 cm tykke skiver. Rist valnødderne på en tør pande og hak dem mellemgroft.

Kom krydderierne i en kaffemølle eller en morter og kværn dem. Vend krydderierne, porre, valnødder med kartoflerne og bland det grundigt sammen. Hæld blandingen op i det smurte fad.

Riv osten groft og fordel den på gratinen. Bag i en 200 grader varm ovn i 20-25 min, til gratinen er gyldenbrun på toppen. Lad gratinen køle af 5-10 minutter før servering.

 

 

 

 

Del på Facebook