Sund kartoffel-moussaka

Ingredienser til kartoffel-moussaka:

4 personer

Kødsauce

500 g hakket oksekød 10 %

1 spsk. rapsolie

150 g løg, i terninger

2 fed hvidløg, hakket

3 dl oksebouillon

5 spsk. koncentreret tomatpuré

Basilikum

Salt, peber

 

Fyld

600 g kartofler, tynde skiver

250 g tomater, tynde skiver

 

Sauce

2½ dl minimælk

1½ spsk. hvedemel

Salt, peber

Evt. muskatnød, fintrevet

125 g Cheasy-ost, revet

 

Fremgangsmåde

Brun kødet i olien, til det har fået farve.

Svits løg og hvidløg med, til løget har skiftet farve.

Tilsæt oksebouillon, tomatpuré, basilikum, salt og peber.

Lad saucen småkoge i ca. 5 minutter.

Pisk mælk og mel sammen og varm blandingen op i en gryde, til saucen er jævnet.

Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.

Læg kødsauce, kartofler og tomatskiver skiftevis i lag i et ovnfast fad.

Hæld saucen over og drys med ost.

Dæk fadet med staniol og bag retten ved 180° i ca. 1 time.

Tag staniolen af og gratinér moussakaen ved 200° i 10 minutter.

Retten indeholder 250 g grøntsager.

 
Serveringsforslag:

Kogte bønner og råkost.

 

Energi pr. 100 g

Kcal: 97

Protein: 8

Fedt: 4

Kulhydrat: 7

Opskriften er fra hjemmesiden LETLIV.DK

 
Del på Facebook