Løgmarmelade

Ingredienser

  • 1 kg løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dusk salvie eller anden krydderurt
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 dase hakket tomat, 400 gram
  • Friskkværnet peber

Velegnet til smørelse på brød under al slags pålæg, som topping til smørrebrød, til tærte, pizzafyld eller lige til at give smag til en suppe. Smag løgmarmeladen til med forskellige krydderurter, krydderier eller chili, eller hvad du kan lide.

Pil løgene. Halver løgene.

Skær løgene fint - enten i tynde skiver eller tern.

Sæt tung gryde med stor overflade over lav varme - med olivenolie. Tilsæt løg og salt.

Rør i gryden og lad løgene få varme langsomt, så de bliver blanke - uden at tage farve. Når løgene er helt klare og faldet sammen - tilsæt eddike og hakket tomat på dase.

Lad løgene stå og dampe ind - indtil marmeladen er helt tyk og karamelliseret - ca. 1 time - stadig uden at fa farve.
Husk at rer rundt i gryden af og til, så løgene ikke brænder på. Marmeladen skal være tyk.

Smag på løgmarmeladen, smag til med salt, peber og evt. æbleeddike.

Kom marmeladen på glas og stil i køleskab, indtil du skal lave noget hurtig mad.

TIP. Når løgmarmeladen er færdig kan du smage den til med krydderier og krydderurter efter behag.
TIP. Hvis du gerne vil have en løgmarmelade med en snert af stærkt, så lad en chili simre med under tilberedningen


Del på Facebook