Kartoffelvulkaner

Ingredienser:

4 meget store bage kartofler
3 pakker skivet bacon
2½ dl. revet ost (en god ost til at smelte)
1½ tsk. taco mix krydderi
1½ dl. creme fraiche
1 spsk. stærk chilisovs (så stærk som du ønsker det)
2 spsk. fint hakket springløg

Sådan gør du:

Vask dine kartofler grundigt i koldt vand. Tør dem med køkkenrulle. Prik hver kartoffel i den ene ende med en kødnål god ned i kartoflen.
Pak hver kartoffel i sølvpapir og bag dem direkte i dine kul på grillen i 20 min hvor du vender dem rundt hver 5 minut. Eller ved 250 grader varmluft i ovnen uden sølvpapir i samme tidsrum. Derefter er kartoflen forbagt og den har sprødt skind.

 

Her står der at kartoflerne skal bages i 20 min. Men er kartoflerne så store som disse på billederne så er det væsentligt længere. Disse vejede alle lige over 500 g stykket. Så er det her du kan variere bagetiden sådan at de er næsten møre efter førstebagning.
Imens kartoflerne bager, laves sovsen. Creme fraiche og din stærke sovs blandes. Sovsen kan tilføres BBQ sovs eller andet efter ønske.

Kom sovsen i køleren imens kartoflerne bliver færdige. Efter 20 – 40 min. tages kartoflerne ud afkøles let, sådan at de er mulige at håndtere. Tag kartoflerne ud af sølvpapiret og skær 1 cm. af den tykke ende af hver kartoffel sådan at de kan stå op.

I den anden ende laves en zigzag skæring sådan at kartoflen nu er åben i toppen. Hakkerne giver osten mulighed for at fordele sig ned ad siderne af kartoflen.
I toppen af kartoflen laves der nu en skakt ned i toppen indtil der er ca 2-3 cm. bund tilbage af kartoflen. Brug en smal kniv, en æbleudkerner eller hvad du har af værktøj. Det er VIGTIGT at du her ikke laver hul helt igennem kartoflen. Den skal være tæt undtaget i toppen.
Så pakkes kartoflen stramt ind i baconskiver fra bund til top og baconen hæftes med kødnåle eller tandstikkere.

Så skal fyldet i kartoflerne, sprød stegt bacon der er knust og den revne ost blandes med taco mix, og fyldes i kartoflerne. Brug cheddar feks. eller parmesan ost, blandet med cheddar. Kartoflen skal være helt fyldt op til toppen af hakkerne.

 

Så skal kartoflerne på grillen igen eller ovnen. Nu med indirekte varme og gerne med godt med røgchunks på gerne æbletræ.
Nu skal kartoflerne have ca. 45 min ved 150 grader på indirekte varme. I ovnen med varmluft 150 grader eller igen indtil de er møre helt igennem. Stik i dem og vær sikker. Er dine kartofler meget store eller hvis dit bacon ikke er sprødt nok, kan de skulle have længere tid. Er kartoflerne meget store kan der med fordel ligges tid til stegetiden i den første stege periode.

I de sidste 5 minutter kan man pensle kartoflerne med sin favorit BBQ sovs.

Tag kartoflerne ud når de føles gennemstegte med en strikkepind. Fjern eventuelle tandstikkerne fra dit bacon.
Server kartoflerne med en stor ske fuld af sovsen oven på, som når den opvarmes løber nedad siderne på kartoflerne.
Drys dine kartoffelvulkaner med fint hakkede springløg eller purløg.

 

Opskrift fra enhimmelskmundfuld.dk

 

 

Del på Facebook