Gulerodskage m/frosting

Ingredienser (diameter ca. 26 cm)


Gulerodskage:
200 g. Brun farin
175 g. Sukker
3 dl smagsneutral olie
4 æg
300 g. mel
1 spsk. kanel
1 tsk. fint salt
2 tsk. natron
350 g. revne gulerødder

Frosting:
200 g. flødeost naturel

250-300 g flormelis*
50 g. blødt smør
2 spsk. Vaniljesukker

* Tilsæt lidt ad gangen; måske foretrækker du frostingen mere syrlig, og så nøjes du med mindre flormelis, eller måske foretrækker du den mere sød og så tilsætter du selvfølgelig blot lidt mere flormelis.


Fremgangsmåde:

  1. Kage: Pisk brun farin, sukker og olie cremet sammen i et par minutter til det har en let cremet konsistens. 
  2. Pisk æggene i et ad gangen. Pisk godt imellem hver æg. 
  3. Bland mel, kanel, salt og natron sammen i en skål og sigt det i dejen. Vend det hele rundt med en dejskraber og tilsæt de revne gulerødder.
  4. Fyld dejen i en smurt springform og bag den i ca. 60 minutter ved 175 grader varmluft. Hold med om kagen bliver meget mørk i toppen ved slutningen af bagetiden - læg da lidt sølvpapir over kagen, så den ikke tager for meget farve.
  5. Afkøles kagen på rist inden den pyntes med frosting.
  6. Frosting: Pisk flødeosten og smørret cremet. Tilsæt vaniljesukker og flormelis. 
  7. Pisk frostingen glat og luftig med en elpisker. 
  8. Pynt den afkølede kage med frosting.
  9. Opbevaring:Kagen opbevares på køl, og holder sig fugtig og lækker i et par dage.
  10. Velbekomme.
Del på Facebook